Foder Karpaz Bölgesi’ndeydi
14 Ekim 2012 tarihinde saat 07.00’de hareketle FODER üyeleri, Lefkoşa’dan Karpaz Bölgesi’ne fotoğraf çekim gezisine çıktı. İlk ziyaret edilen yer Ergazi Köyü olup, köyde dolaşılmış ve eski yapılarla, portre fotoğrafları çekilmiştir. Aynı günkü programın esas ayağı Büyükkonuk’taki XI. Eko Gün etkinliğine katılmak oldu.
Festival alanında ve köyde fotoğraflar çekildi. Festivalde sayıları binleri aşan bir insan yoğunluğu ve aynı şekilde festivale katılıp tezgah açan, halka bilgiler veren sivil toplum örgütleri, seyyar satıcılar, el becerilerini gösterenlerin ilginç görünüşlü tezgahları dikkat çekti. Bunun yanında Festival alanındaki asırlık yağ değirmeni fotoğraflandı.
FODER olarak etkinlikte Büyükkonuk Belediyesi ile yapılan işbirliği çerçevesinde fotoğraf yarışması düzenlendi. 12 kişinin katıldığı ve sabah başlayıp aynı gün sonuçlanan yarışmanın jüri üyeleri Mehmet Gökyiğit, Altay Sayıl ve Necla Toptancı’nın oluştu. Jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda Neray Oykan birinci, Murat Atay ikinci ve Korman Kocaismail üçüncü oldu.
Ayrıca FODER üyelerinin 8 yıl önce çektiği fotoğraflardan oluşan ve Büyükkonuk Belediyesi tarafından açılan sergi gün boyu ziyaretçiler tarafından gezildi.